Tag: Wintertijd

Posts gerelateerd aan Wintertijd

wintertijd
vanavond even de klok verzettenwintertijd Batavus Denk je behalve aan “even verder slapen” ook nog extra aan je zichtbaarheid? 

 

herfst
Fijne herfstvakantie

De herfstvakantie is (eindelijk) begonnen. Wellicht zie je deze week even kans om stil te staan bij het onderhoud en/of de reparatie van je fiets of scooter. De dagen worden korter, en helaas kom je ook niet altijd onder een fikse regenbui uit. Werkt je verlichting naar behoren, zijn je remmen in orde en je banden niet versleten? Wij kunnen ervoor zorgen dat je tweewieler weer klaar is voor de herfst en aankomende winter! Neem even (telefonisch) contact op voor het maken van een afspraak in de herfstvakantie, nu je je tweewieler waarschijnlijk toch een weekje niet nodig hebt. Prettige vakantie!

herfstfoto

fiets in donker

verlichting koplamp

Fietsverlichting, een belangrijk aandachtspunt!

Fietsverlichting is een belangrijk aandachtspunt nu de dagen snel korter worden. Op dit moment wordt er ’s ochtends (al dan niet onder protest) alweer in het donker naar school of naar het werk vertrokken. Vanaf 30 oktober a.s., wintertijd, zal er ook nog eens geregeld in het donker naar huis gekomen worden.

Wist je dat de kans op een aanrijding in het donker aanzienlijk kleiner is met goede fietsverlichting?  Zorg er dan ook voor dat je goed zichtbaar bent voor auto’s en andere weggebruikers!

Een veilige fiets heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen goede verlichting. Denk aan bijvoorbeeld reflecterende banden en betrouwbare remmen.

Controleer daarom geregeld of zowel voor- en achterlicht werken, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Mocht de verlichting niet naar behoren werken, kun je uiteraard altijd even bij ons langskomen om het euvel te [...]

    Back to top